Napi műsor
17:30 Ünnepélyes megnyitó - Művészetek Háza
18:00 Yvonne, burgundi hercegnő (Marosvásárhelyi szinház) Művészetek Háza - Versenyelőadás
21:00 Jákobi és Lájdentál (Kolozsvári színház) Várszínpad - Versenyelőadás
23:00 Gőzben (Nagyváradi színház) Rákóczi-stúdióterem

2007. június 21.
A Kisvárdai Lapok szerkesztősége

Stuber Andrea

Közgazdász, magyar tanár és újságíró végzettségű színházi hírlapíró. A nyolcvanas évek közepétől a Film Színház Muzsika, azután a Népszava, majd az Esti Hírlap munkatársa. Három évig a nyíregyházi színház dramaturgja. Volt a Budapesti Nap olvasószerkesztője, a Zsöllye szerkesztője, az euractiv.hu portál főszerkesztője. Jelenleg szabadúszó, a Digitális Irodalmi Akadémia szakértője, a Színház és a Criticai Lapok állandó szerzője. A Színikritikusok Céhe elnökségének tagja. Harmadik alkalommal felelős szerkesztője a Kisvárdai Lapoknak.

Jászay Tamás

Magyar, történelem és összehasonlító irodalomtudomány szakon végzett Szegeden. Jelenleg szabadúszó újságíró. Színikritikákat 2003 óta publikál. Írásai rendszeresen megjelennek a Criticai Lapok, a Kritika, a Színház, az Irodalmi Jelen hasábjain és a kultura.hu weboldalon. Alternatív- és táncszínházi fesztiválokon, illetve a Bárka Hajónapló Műhelyben ifjú kritikusok írásaival foglalkozik. Az ELTE-n drámapedagógia szakon oktat, valamint zsűritagként-lapszerkesztőként részt vesz a diákszínjátszó mozgalomban.

Papp Tímea

Az ELTE-n szerzett angol-magyar szakos diploma és kulturális menedzsment tanulmányok után a BGF külkereskedelmi karán végzett közgazdászként. Jelenleg egy irodatechnikai eszközöket forgalmazó vállalat marketingkommunikációs munkatársa, valamint a Veszprémi Egyetem színháztörténet szakos hallgatója. 2007. május óta a Színházi Kritikusok Céhének tagja. Színházi tárgyú írásai a Criticai Lapokban, a Színházban, illetve a www.kultura.hu és a www.fidelio.hu oldalon jelennek meg. A Kisvárdai Lapoknak harmadik alkalommal munkatársa.

Szemere Katalin

1996-ban magyar-angol szakon végzett az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán. 1996-ban egyiptomi ösztöndíjat, 2000-ben Kolibri nevű, újságíró ösztöndíjat kapott Angliába. 1990 októberétől két évig a Magyar Rádió angol szekciójában gyakornokoskodott. A Népszabadságnak a kilencvenes évek eleje óta ír, szerkeszt. Cikkei megjelentek a 168 óra, a Kritika, a Zsöllye, a Budapest, a Hívó című folyóiratokban és a Súgó online-on. Valaczkay Gabriellával tanulmányt írt a struktúrán kívüli, budapesti színházak finanszírozásáról 2003-ban. Önálló tanulmánya a budapesti színházi struktúráról az angol nyelvű, Shabby Paradise című kötetben jelent meg 2004-ben.


9. évfolyam 1. szám
2007. június 21.
Tartalom
Minőséget kínál a fesztivál
Beszélgetés Nyakó Béla igazgatóval
A 215. születésnap
Ősbemutatók és díjak Kolozsváron
„Gyakorolni fogjuk…”
Kisvárdai helytörténeti mozaik
Egy híján húsz
Az egészséges szenvedélybetegségrõl
Kiértékelõ helyett
Egy elnevezés fejlõdéstörténete
Nem akarok robbantani
Kövesdy István a marosvásárhelyi színház új mûvészeti vezetõje
További számok
10. évfolyam (2008)
9. évfolyam (2007)
Impresszum Támogatók Archívum