Napi műsor
11:00 Hüvelyk Matyi és a herceg (Szatmárnémeti Bábtagozat) Kamaraterem
14:00 Hüvelyk Matyi és a herceg (Szatmárnémeti Bábtagozat) Kamaraterem
14:30 A Janika (Kassai Thália Színház) Rákóczi terem
17:00 Háztűznéző (Beregszászi szinház) Művészetek Háza
20:30 Elektra (Székelyudvarhelyi színház) Várszínpad
22:30 Szomorú vasárnap (Szabadkai Népszínház) Művészetek Háza

2008. június 23.
Hit, remény, szeretem
A közönség elégedett a nagyváradi Godspellel

Gonda Ferencné (Kisvárda): Nagyon tetszett az előadás, emlékszem, a Godspellt már láttam tizenkét éve. Ne kérdezze, kik játszották. Mikor kiderült, hogy a nagyváradiak is hozzák ezt a musicalt, azonnal vettem rá jegyet. Egyébként régi fesztiválozó vagyok, kitartó, már az elsőn itt voltam, és az idén is minden napra kiválasztottam magamnak egy-egy előadást.

Kapitány Miklósné (Nyírbogát): Szeretjük a zenés darabokat, de ritkán jutunk el az Operettszínházba, a sikerdarabokra nehéz jegyet szerezni. Ezért örültünk, mikor láttuk, hogy az idén milyen sok musicalt játszanak Kisvárdán. A God szóból gondoltuk, ez valami Istennel kapcsolatos téma lesz. A fiatal színészek dinamikusak, igazán csodáltam, hogy bírták majdnem két órán keresztül a folyamatos éneklést és mozgást.

„Nem járunk rendszeresen a fesztiválra” – mondja egy pár, és arra kér, hadd tartsák meg inkognitójukat. Tessék. A jubileumi kisvárdai fesztiválon két darabot néznek, a Godspell után vasárnap A bort. „Hogy miért ezt a két produkciót választottuk ki? Erre kaptunk jegyet ajándékba.”

Nagy Erzsébet (Nyíregyháza) azt állítja: rettenetesen gagyi az előadás. Szerinte egyáltalán nem illett a történethez ez a gépies zene. Mikor azt kérdezem, hogy a Jézus Krisztus Szupersztárról is ilyen lesújtó-e a véleménye, azt válaszolja: „ilyesmit nem lehet kétszer elsütni, bár én a Szupersztárért sem vagyok oda. Igaz, hogy Webbertől még mindig az a legjobb.”

Százvai Jánosné, Nagy Ferencné és Szabó Barnáné (Kisvárda). Mindhárman szeretik a musicaleket, de inkább az egyházi téma csábította őket. Csak azt nem értették pontosan, mit jelent a cím, a Godspell. De a lényeg, hogy minden szó ismerős volt benne – csak a feldolgozás tűnt túl modernnek. Ezzel együtt nagyon ügyesnek tartották a fiatalokat. Nem ez lesz az egyetlen fesztiválestéjük. A Nórát az irodalmi alapanyag miatt választották a programból, izgatottan várják a Mesterek és tanítványok-előadást is, amelyben több határon túli magyar társulat művésze lép fel együtt a fesztivál zárónapján. A negyedik, amit megnéznek: a Love&Money. És bár jól ismerik, hiszen látták már a La Mancha lovagja című zenés darabot, a csíkszeredai társulat bizton számíthat rájuk. A hölgyek egyébként a fesztiváltól függetlenül is gyakran járnak színházba. Hiszen jönnek Kisvárdára vendégtársulatok, és a Megfeszítettre készül például a helyi református ifjúság. Ez utóbbinak a szervezését Százvainé ifjúsági lelkész fia vállalta el.


10. évfolyam 3. szám
2008. június 21.
Tartalom
„Ez egy monodráma”
Szabó Magda – Bereményi Géza: Az ajtó - Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata
Mindenkinek van egy Emerence
Bereményi Géza most már becsukhatja Az ajtót
Egy ügy
Federico García Lorca: Yerma – Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház
Fel, Golgotára!
Stephen Schwartz–John Michael Teblak: Godspell Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata
Hit, remény, szeretem
A közönség elégedett a nagyváradi Godspellel
Megy a szekér
Új utakon a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház
További számok
10. évfolyam (2008)
9. évfolyam (2007)
Impresszum Támogatók Archívum