Napi műsor
09:30 A magányosan sétáló macska (Szatmárnémeti Bábtagozat) Kamaraterem
11:30 A magányosan sétáló macska (Szatmárnémeti Bábtagozat) Kamaraterem
15:00 Alvajáró románc (Tompa társulat Kisterem) Rákóczi-stúdióterem-Versenyelőadás
17:00 Alvajáró románc (Tompa társulat Kisterem) Rákóczi-stúdióterem
18:30 Hóhérok hava (Újvidéki Színház) Művészetek Háza - Versenyelőadás
21:00 Csókos asszony (Nagyváradi színház) Várszínpad

2007. június 23.
Nem boszorkányság
Az Újvidéki Színház 2006/2007-es évadának receptje

1 db Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny

Lehetőségeinkhez mérten ez alkalommal igyekeztünk egy kicsit színesíteni a versenyt. Ebben segítségünkre voltak a Temesvári Csiky Gergely Színház, a Szabadkai Népszínház, a Szabadkai Gyermekszínház, a Kosztolányi Színház, az Újvidéki Színház társulatának tagjai, az Újvidéki Színművészeti Akadémia hallgatói. Brestyánszki Boros Rozália, Szabó Palócz Attila és Szakmány György darabjait Anca Bradu, Uroš Jovanović és Tóth András állították színpadra. Cím: Jöhet a második!

5 db bemutató

Gorkij Éjjeli menedékhely című darabját L`uboslav Majera rendezésében láthatta a közönség. László Sándor állította színpadra Hamvai Kornél Hóhérok hava című drámáját, amely a kisvárdai fesztivál közönsége előtt is szerepel. Kortárs vajdasági magyar dráma ősbemutatója következett: Aaron Blumm Hamlett halott című szövegét Puskás Zoltán rendezte meg. Dobozy Imre méltán klasszikussá vált A tizedes meg a többiek című vígjátékát Korognai Károly átdolgozásában, Lavro Ferenc rendezésében láthatja a közönség. Az évad utolsó bemutatójára június 7-én került sor: Alexander Galin Verseny című darabját Spiró György fordításában, Radoslav Milenković rendezésében nézhetik meg az érdeklődők.

5 db külföldi vendégszereplés

Ulm, Kolozsvár, Temesvár, Budapest, Szentes

egy nagy marék belföldi vendégjáték

Szabadka, Topolya, Zenta, Nagybecskerek, Kanizsa, Zombor, Kikinda, Petrőc, Užice

5 db Nevenincs-est

Januártól rendszeressé váltak Színházunkban a Nevenincs-estek, amelyek keretében érdekes témákról közismert személyiségek társaságában beszélgetnek a műsorvezetők: Elor Emina és Pongó Gábor.

1 db színházi lap elindítása

A Teátrum című színházi folyóiratunk is januárban került először az olvasók kezébe. Reményeink szerint ennek a folyóiratnak köszönhetően még több helyre eljut színházunk és előadásaink híre.

4 db díj

a Kommunizmus története elmebetegek számára elmesélve című előadásunk (rendezője Anca Bradu) a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján a legjobb előadás díját kapta, Krizsán Szilviát pedig a legjobb női főszereplő elismeréssel jutalmazták. A XI. Országos Színházi Fesztivál – Užicén a Koldustetű (Gion Nándor: A kárókatonák még nem jöttek vissza című regénye nyomán a színpadi adaptációt Mezei Kinga és Gyarmati Kata készítette, az előadás rendezője Mezei Kinga) című produkcióban nyújtott alakításáért Huszta Dániel a legtehetségesebb fiatal színésznek járó díjat vehette á. Ugyanitt Csík György díszletét is a legjobbnak ítélte a zsűri.

Az elkészítés módja:

a felsorolt hozzávalókat jól összekeverjük, hozzáadjuk a kitartó munkát, a rengeteg ötletet, a vitákat, összezördüléseket, a fesztiválokat, elismeréseket, az új és a rendszeresen visszatérő vendégművészeket, barátainkat... Ezután ízesítjük rövid, de tartalmas pihenéssel. Ha követjük a fenti útmutatást, készítményünk egy egész évig is eláll!

Góli Kornélia

9. évfolyam 3. szám
2007. június 23.
Tartalom
Egy kapcsolat kezdete
Off-interjú Lukáts Andorral
Tejfölösszájú terroristák
Martin McDonagh: Macskabaj – Komáromi Jókai Színház
Egymás foglyai
Csiky Ibolya és Tóth Tünde: anya és lánya a gőzben
Áldozathozók
Nell Dunn: Gőzben – a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata, Marosvásárhelyi
Nem boszorkányság
Az Újvidéki Színház 2006/2007-es évadának receptje
A legjobb játéktér kialakítása
A 2006–2007-es évad a nagyváradi Szigligeti Társulatnál
További számok
10. évfolyam (2008)
9. évfolyam (2007)
Impresszum Támogatók Archívum