Napi műsor
16:00 De mi lett a nővel? (Temesvári Csiky Gergely Színház) Rákóczi terem
18:00 George és Lennie (Sepsiszentgyörgyi színház) Művészetek Háza
19:30 Rocky Horror Show (Újvidéki Színház) Tornacsrnok
21:00 La Mancha lovagja (Csíki Játékszín) Várszínpad

2008. június 24.
Jászai Mari-díjas Don Quijote és társai
A Csíki Játékszín kilencedik évada

2007. augusztus 28.
Első olvasópróba a La Mancha lovagjából. Szeptemberben a próbafolyamat kicsit megszakad, hogy egy hét alatt tető alá hozzuk a Hunyadi László Kamarateremben az előző évad végén házi bemutatóig eljutott Tévedések vígjátékát Kövesdy István rendezésében.

szeptember 22.
A Tévedések vígjátéka premierje.

október 12.
La Mancha lovagja-premier a nagyteremben, évadnyitás. Don Quijote: Fülöp Zoltán. Sancho: Kozma Attila, Aldonza: Csíky Csengele.

október 14.
Érkezik Hargitai Iván és csapata: Tresz Zsuzsa, Kovalcsik Anikó. Elbert János fordítását használjuk, Iván azt mondja, mutassuk meg, hogy Csehov nem unalmas! Kétórás, képi világában teljesen trendi, pszichologizáló előadás születik. A szereposztás nagyon jó, igazi feladat mindenkinek.

November 30.
Cseresznyéskert-bemutató. Utána jó buli.

December 2.
Revü teljes gőzzel. A hatvanhat dalt már tudjuk, hiszen Manfrédi Annamária a Cseresznyéskert-próbákkal párhuzamosan dolgozott. A magyar operett százéves történetét összefoglaló revüt Mesék az operettről címmel Csutka István rendezi és koreografálja, segítsége Laczó Zsuzsa. Tíz napig együtt és felváltva több helyszínen tanítják a táncokat. Csuti igényes és a társulat lépést tart vele. A főpróbahét külön fejezet, hiszen minden számhoz más jelmez dukál, Kelemen Kata százegynehány ruhadarabot hoz a porondra. Míg megy a szám, a tizenhárom fős szereposztás másik része a kulisszák mögött folyamatosan versenyt öltözik. Élőzenével mutatjuk be az előadást december 30-án. Klassz.

2008. február 21.
Darvasi László Trapitijének bemutatója. Másfél hónapig azon dolgoztunk, hogyan hozzunk létre kompakt kis viktoriánus mesét egy kortárs magyar szövegből. Kicsit kevesebb lett az akció, mint a szöveg, de a látvány nagyon jó, a karaktereket eltaláltuk. A Mindent Elfelejtő Mese jelenete rám is nagy hatással van az első összpróbán: pont olyan minden, amilyennek elképzeltem. Az előadások sora alatt a telitalálatcélközönségre is rájövök: a 7-10 évesek veszik nagyon jól, a isebbeknek néhol lankad a figyelmük, az egy-két évvel nagyobbak pedig már látták a Gyűrűk urát és a Harry Pottert.

március 14.
Fülöp Zoltán Budapesten a Szépművészeti Múzeumban átveszi a Jászai Maridíjat. Hurrá!

április 1.
A La Mancha lovagja vendégségben Budapesten.

Április 14-19.
Nyírségi turné a Hegedűs a háztetőnnel. Tavaly Kisvárdán látta az előadást Csorba István, aki előadás-sorozatot szervez. Siker mindenhol, bár Nyíregyházán éppen aznap nyitnak egy plázát, kevesen jönnek színházba. A Hegedűs utoljára Tiszaújvárosban megy, május 18-án.

május 2.
A Lila ákác bemutatója Gyergyóditróban, rendező: Parászka Miklós. Sűrűsödik az évad vége, ezért két vidéki fellépést a városi bemutató előtt műsorra kell tűzni. Tulajdonképpen jót tesz a premiernek a ditrói kamaraszínházi tere, mely a nézőkhöz közelebb hozza a játékot, és az ifjúsági közönség is, amely valódi élvezettel csemegézik Szép Ernő valamennyi jelzőjén. Csacsinszky Pali és Tóth Manci története száz évvel ezelőttről kortársiként hat.

május 15.
Bográcsparti a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház barátkozást kezdeményező társulatával Csíkszeredában. Előtte a Svejk, utána a Párizs ege alatt a Csíki Játékszín színpadán.

Június 4-5.
La Mancha lovagja Dunaújvárosban, illetve Cegléden. Vidám villámturné majdnem kétezer kilométer utazással.

június 13. péntek
Írom e sorokat és a tizedik évad repertoárja még csak nagyon halványan körvonalazódik. A nagy kérdések minden évad végén előjönnek: mit játsszunk? (Hol) vannak jó darabok? Minek tartson tükröt a színház és hogyan? És honnan szerezzünk rá egy kicsivel több pénzt, hogy ne csak érje a széle a hosszát?

Budaházi Attila

10. évfolyam 6. szám
2008. június 24.
Tartalom
A semmi receptje
Hyppolit, a lakáj – Kassai Thália Színház
Jaj, anya...
Charlotte Keatley: Anyám azt mondta, hogy ne – Komáromi Jókai Színház
Két lépés balra, három előre
Antal D. Csaba a szabadságérzet hiányáról
Fájdalom és humor
Kiss Csaba: Világtalanok – Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház
Az ötvenötödik
A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház évada
Jászai Mari-díjas Don Quijote és társai
A Csíki Játékszín kilencedik évada
Kész cirkusz!
Ünnep – M Studio, Sepsiszentgyörgy
További számok
10. évfolyam (2008)
9. évfolyam (2007)
Impresszum Támogatók Archívum