Napi műsor
18:00 Ünnepélyes megnyitó - Művészetek Háza
18:30 Liliomfi (Beregszászi szinház) Művészetek Háza
21:00 Kicsik és polgárok (Szabadkai Népszínház) Rákóczi terem

2008. június 23.
A Kisvárdai Lapok szerkesztősége

Stuber Andrea

Közgazdász, magyartanár és újságíró végzettségű színházi hírlapíró. A nyolcvanas évek közepétől a Film Színház Muzsika, azután a Népszava, majd az Esti Hírlap munkatársa. Három évig a nyíregyházi színház dramaturgja. Jelenleg a kultúra.hu portál olvasószerkesztője, a Digitális Irodalmi Akadémia szakértője, a Színház és a Criticai Lapok állandó szerzője. A Színikritikusok Céhe elnökségének tagja. Negyedik alkalommal felelős szerkesztője a Kisvárdai Lapoknak.

Papp Tímea

Az ELTE-n szerzett angol-magyar szakos diploma és kulturális menedzsment tanulmányok után a Budapesti Gazdasági Főiskolán végzett közgazdászként, jelenleg a Pannon Egyetem színháztörténet szakának hallgatója. A Fidelio Súgó és a Fidelio. hu szerkesztője. Színházi és egyéb kulturális tárgyú írásai a Revizor.hu,a Kultúra. hu oldalon, valamint a Színház és a Criticai Lapok folyóiratokban jelennek meg. Ebben az évadban zsűritag volt a Vajdasági Magyar Drámaíróversenyen és az egri monodráma-fesztiválon.

Jászay Tamás

Magyar, történelem és összehasonlító irodalomtudomány szakon végzett Szegeden. Kulturális és tudományos újságírásból él: 2008 januárja óta a Revizor nevű művészetkritikai portál szerkesztője, állandó szerzője. A Magyar Tudományos Akadémia honlapjának újságírója. Írásai 2003 óta rendszeresen megjelennek nyomtatott és online folyóiratokban. Alternatív- és táncszínházi fesztiválokon, illetve a Bárka Hajónapló Műhelyében ifjú kritikusok írásaival foglalkozik, zsűritagként részt  vesz a diákszínjátszó mozgalomban.

Szemere Katalin

1996-ban magyar-angol szakon végzett az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán. 1996-ban egyiptomi ösztöndíjat, 2000-ben Kolibri nevű, újságíró ösztöndíjat kapott Angliába. 1990 októberétől két évig a Magyar Rádió angol szekciójában gyakornokoskodott. A Népszabadságnak a kilencvenes évek eleje óta ír, szerkeszt. Cikkei megjelentek a 168 óra, a Kritika, a Zsöllye, a Budapest, a Hívó című folyóiratokban, a Súgó online-on, a kultúra.hu portálon. Szerzője, illetve társszerzője több, színházi tárgyú tanulmánynak.


10. évfolyam 1. szám
2008. június 19.
Tartalom
Születésnap után, „keresztelő” előtt
A XX. fesztiválra – ha új színházzal nem is, de – több újítással szolgálnak a szervezők
A szakmai zsűrik tagjai
Idén külön díjaznak prózai és zenés teljesítményt
Visszapillantó tükörben két évtized
Pribula László örül és olykor bosszankodik
Csak tíz nap
A sörsátrak fejlődéstörténete
A tökéletes gömb
Fodor Tamás vissza-visszatér Kisvárdára
Színházi romantika
Szabadkaiak az Ifjúság csipkegyárból
További számok
10. évfolyam (2008)
9. évfolyam (2007)
Impresszum Támogatók Archívum